20-23 februari 2020

Volontär

FÖR ATT FESTIVALEN SKA FUNGERA BEHÖVS VOLONTÄRER!

Som ersättning för att du är volontär får du fritt inträde till festivalen fredag och lördag samt volontärfika. Som volontär arbetar du 8 timmar under festivalen eller 10 timmar innan/efter festivalen börjar/slutar.

Nu är anmälan stängd för i år. Välkommen igen med din anmälan Umefolk 2021!

För volontärer som deltar i arbetet Umefolk 2020 har vi ett obligatoriskt stormöte med alla volontärer och gruppledare torsdag den 20 februari 2020, på Umeå Folkets Hus kl 18.00.

Där får ni allmän information och därefter samling i arbetsgrupperna och tillsammans peppar vi inför festivalhelgen!

VOLONTÄRGRUPPER

Vi är många som hjälper till som volontärer under festivalen, ungefär 100 personer kommer varje år och deltar i arbetet med Umefolk. Därför är vi uppdelade i olika arbetsgrupper med en arbetsledare i varje grupp. Till årets festival har vi gjort om grupperna något. Se nedan!

Efter att du anmält dig så kommer ni att utifrån behovet delas in i de grupper ni valt i största möjliga mån. Sedan kontaktar respektive gruppledare dig. Det kan dröja fram mot slutet av januari innan du får klart besked.

För övrig information eposta volontar@umefolk.com

Volontärgrupperna: (den som anmäler sig nu blir reserv)

Affischering
Veckorna innan festivalen hjälper du till att sätta upp vår fina affisch.

Artisttransport
Du kör artister till och från flygplats, buss- och tågstation, till och från boende. Umefolk kommer att hyra ett antal bilar men det kan också vara bra om du kan hjälpa till med egen bil. Andra grupper inom volontärerna kan komma att behöva er assistans! Körkort är ett krav.

Backline
I backlinegruppen hjälper du till att bära och transportera utrustning till Folkets Hus samt ser till att all backline finns på rätt scen vid rätt tidpunkt. 
Vi jobbar både före, under och efter festivalen. Tunga lyft kan förekomma, så du behöver vara frisk och över 18. Körkort behövs inte.

Efterfest

Denna grupp organiserar festivalens efterfest på lördagnatten. Brukar delas upp så att några handlar och ställer iordning lokalen på lördag, några städar lokalen söndag fm. På efterfesten är alla artister och volontärer bjudna - det brukar vara ett underbart ståhej!

Entré
I entrégruppen kontrollerar du biljetter under festivalen och organiserar en smidig inpassering, samt vaktar ingången vid Tonsalen. Du är festivalbesökarens första intryck av festivalen!
I denna grupp måste alla kunna tala svenska.

Följespotförare
Du ansvarar främst för att föra en följespot på Idun, främst under Allspelet fredag, men också vissa konserter både fredag och lördag, samt att kunna vara allmänt behjälplig ism konserterna. Du får utbildning på plats av vår ljustekniker. Det är viktigt att du är med på repetitionerna inför Allspelet, åtminstone fredag dagtid.

Handelsbod
En trappa upp, i hjärtat av allt som händer. Försäljning av artisters skivor, festivaltröjor och andra roliga produkter. Mycket publikkontakt!

Kansli
I år har vi slagit ihop till ett enda kansli som är festivalens hjärna, med en mängd olika arbetsuppgifter. Du hjälper våra fina artister på bästa sätt, bandar volontärer och svarar på besökarnas frågor. Ett par dörrar behöver vaktas ibland. Här finns också incheckning till masslogin, kurspärm, mm.  

Kurser och workshops
Här hjälper du till att iordningställa lokaler och hälsa deltagare välkomna.

Masslogi
Hjälpa till att ställa i ordning ca 8st klassrum och gympasalen fredag eftermiddag, med återställande och lätt städning på söndag mellan kl. 11/12.00-15.00. En volontär behövs som kan sova på masslogin fredag och lördag natt.

Scenvärdar
Scenvärdar ser till att det är fint i konsertlokalen och har koll under föreställningarna, ser till att det t ex finns vatten till artisterna, samt på de mindre scenerna välkomnar artisterna vid scen och presenterar dem innan konserten vilket kan kräva lite förberedelse. Ljudteknikern på Idun behöver hjälp med att rulla ihop mikrofonkablar och liknande under några konserter, och vid några konserter på Studion behövs hjälp med att bära av från scenen och duka för sittning. 
Alla presentationer sker på svenska

Anmälan är nu stängd för i år. Välkommen åter Umefolk 2021!