20-23 February 2020
Foto: Lia Jacobi

(O)SYNLIG(T)

(O)SYNLIG(T) - en folkmucirkusföreställning

År 2019 presenterade Bjäran och Cirkus Elvira en ny banbrytande FOLKMUCIRKUS-föreställning, Genom nycirkus, ny folkmusik, videoprojektioner och autentiska citat från ungdomar görs det osynliga synligt.

Upplev fusion och interaktion mellan svindlande cirkusakrobatik, suggestiv nyskriven folkmusik och en mäktig scenografi!

I föreställningen (O)SYNLIG(T) får vi följa ungdomars berättelser om hur normer och ramar påverkar identitetsskapandet. Till grund för föreställningen ligger ett stort förarbete av intervjuer från både ungdomar och unga vuxna. Föreställningen skapar en förståelse för hur vi formas som människor.

På scenen ser vi Bjäran tillsammans med tre artister från cirkuskollektivet Kaoos Kaamos.

Bjäran har under det senaste decenniet gjort sig ett starkt namn på de skandinaviska folkmusikscenerna. Inspirerat av Mittsveriges traditionella låtskatt skapar bandet musiken, som har jämförts med filmmusik, hårdrock och pop. Den är såväl vacker och lyrisk som suggestiv och tung. 

Kaaos Kaamos är ett europeiskt cirkuskollektiv baserat i Sverige som är specialiserade på “hand to hand” och “banquine”. Varje artist har olika bakgrund, kommer från olika länder och har olika cirkusutbildningar. De är aktuella med sin show “Babel, Glöm”.

Cirkus Elvira är ett väletablerat namn inom cirkussverige. Med Sundsvallsbaserade Ann och Thomas Jerbo i spetsen har de i 35 år skapat föreställningar som berört tusentals människor med både skratt och gråt.


På scen:

Magdalena Eriksson – Fiol/altfiol, sång, producent, komposition, idéskapare

Christian Cuadra – Saxofoner, synth, sång, producent, komposition, idéskapare

Peter Bonde – Gitarr, sång, teknik, komposition

Mattias Mårtensson – Slagverk, komposition

Erika Ahola – Cirkusartist

Johan Sjölund – Cirkusartist

Erik Glas — Cirkusartist


Medskapare:

Ann Jerbo – Regissör, scenograf, kostym, formidé

Lia Jacobi - Foto/Film, formidé

Axel Antonsson och Carl-Adam Lundberg - Ljud- och ljusdesign


(O)SYNLIG(T) bär stöd av Statens kulturråd och Region Västernorrland.

Föreställningen ges i samarbete med Umeå Teaterförening.